API Update - News

Refresh endpoint, dieper verrijkte artikelen, uitgebreide documentatie en code optimalisaties.

Gepubliceerd op: donderdag, februari 29, 2024


Vandaag is het zo ver, wij voeren een reeks verbeteringen en wijzigingen toe in onze Productdata API om u, als klant, van een betere, efficiëntere en makkelijkere manier te voorzien van product data. Ook willen wij via dit nieuwsbericht u op de hoogte stellen van toekomstige wijzigingen zodat deze niet als verrassing zullen komen.

Nieuwe Endpoint
Om de update af te trappen beginnen wij met de nieuwe endpoint. Deze "refresh" endpoint kan op het niveau van productdata, prijsdata en stockdata worden uitgevoerd. Deze efficientere "refresh" endpoint bevat enkel de wijzigingen sinds de laatste keer dat er een verversing is geweest.

Veranderen de voorraden bijvoorbeeld middernacht voor 50 artikelen van merk X terwijl dit merk 150 artikelen heeft, dan ontvangt u enkel de (gewijzigde) voorraden van deze 50 artikelen van merk X. Let wel op; de gewijzigde voorraden van merk Y komen vooralsnog mee met deze endpoint ter gemak.

Wij zullen de komende tijd monitoren wat de reacties op deze endpoint zijn evenals hoeveel deze endpoint gebruikt wordt om te controleren of de werking is zoals gewenst en of er nog meer verbeteringen in kunnen worden aangebracht. Mogelijk betekent dit ook dat de werking hiervan in de toekomst anders zal zijn.

Verdieping van Artikeldata
Door een fatale bug was het eerder niet mogelijk om bij artikelen de "stockkeeping" waarde (of een artikel een bestelartikel of een voorraad artikel is) op te halen evenals andere data punten. Dit is door een bug op te lossen gefixt, nu ontvangt u samen met de hiervoor genoemde "stockkeeping" waarde ook de waarde van de bruto/netto gewichten waar deze beschikbaar zijn evenals een prijsartikel(nummer) welke naast de groepsomschrijving/typenummer gebruikt kan worden voor het groeperen van artikelen.

Verbreding van Artikeldata
In het kader van uitbreiden zijn de eerste artikelen van JSP nu beschikbaar in de Productdata API voor de gekenmerkte klanten. Ook hebben merken zoals Helly Hansen een reeks verbeteringen toegepast gekregen waardoor deze meer gevuld zijn op het gebied van data punten als typenummer, kleur en maat.

Code Samples & Documentatie
Om het instappen weer een klein beetje makkelijker te maken hebben wij nu ook de documentatie iets uitgebreid met antwoorden op meer veel gestelde vragen.

Ook is er een pagina aangemaakt met wat simpele code samples om in 6 populaire programmeertalen (PHP, Java, C#, JavaScript, Python en Ruby) de basis endpoint van onze Productdata API aan te roepen.

Voor de toekomst
Zodat u alvast kan voorsorteren op de volgende updates, die overigens wat ingrijpender is, hebben wij een lijst geproduceerd met wat wij graag willen toepassen in onze API:

  • Afbeeldingengalerij voor artikelen
  • ETIM kenmerken voor artikelen
  • Technische en commerciële affiches (PDF) voor artikelen
  • Nieuwe token kunnen genereren automatisch (i.p.v. momenteel handmatig 1x per jaar)